RSS

5η συνάντηση


Μπήκαμε για τα καλά στο Δεκέμβριο (Παρασκευή 5/12/2014).
Είναι ο μήνας των παιδιών και των Χριστουγέννων!
Όλοι μαζί αποφασίσαμε να τιμήσουμε τις γιορτές αυτές κι έτσι προχωρήσαμε στο δεύτερο βιβλίο μας που έχει άμεση σχέση με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ως εισαγωγή διαβάσαμε το γνωστό παραμύθι «το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και αφού το συζητήσαμε, εντοπίσαμε αρκετά στοιχεία που θα θέλαμε να είναι διαφορετικά στην ιστορία και προτείναμε τις δικές μας λύσεις και διαφορετικές εκδοχές για το τέλος του παραμυθιού...








Στη συνέχεια περάσαμε στο βιβλίο της κας Σμαράγδας Μανταδάκη:
«Μην κλαις κοριτσάκι».
Δημιουργήσαμε αφίσα με την ηρωίδα του βιβλίου, την Αγάπη, και γράψαμε όλες τις λέξεις-σπίρτα που την επισκέφτηκαν. Αφού τις συγκεντρώσαμε, τις χωρίσαμε σε «γλυκιές» και σε «σκληρές» και τις βάλαμε σε βαζάκια. Μ' αυτές θα δημιουργήσουμε στη συνέχεια δύο ιστορίες, μια τρυφερή και μια σκληρή.
Επίσης φτιάξαμε ένα μεγάλο βάζο και μέσα εκεί γράψαμε όλες τις λέξεις-μυρωδιές που μάζεψε η Αγάπη όταν πήγε με τον πατέρα της στην Πρωτοχρονιάτικη γιορτή που διοργάνωσε ο δήμος στην κεντρική πλατεία της πόλης.




Τέλος ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητές μας με μια ομαδική εργασία «πέρα από την εικόνα». Κάθε ομάδα συνέχισε μια ζωγραφιά από το βιβλίο και έφτιαξε ό,τι θεωρούσε πως υπήρχε πριν και μετά την εικόνα δημιουργώντας μια τεράστια χριστουγεννιάτικη εικόνα.







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS